NEWS

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başlıyor - Basın Bülteni

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 32.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Özgün formatıyla geleneksel çizgisini koruyarak bugünlere gelebilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması; dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve yaşayan kültürün halk dansları olarak dünyaya yansımasının adı olarak Bursa’nın 17 ilçesindeki sahnelerde 6 gün boyunca sürecek.

57.Uluslararası Bursa Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan “32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”na bu yıl 24 ülke katılıyor. Bolivya, Brezilya, Gürcistan, Kolombiya, Güney Kore, Makedonya ve Rusya’dan Nijerya’ya kadar 24 ülkeden halk dansları ekipleri, kültürel birikimlerini Bursa’da izlenime sunacak. Yarışmada ayrıca Çin’den bir gösteri ekibi de yer alacak. Çengçou şehrinden katılan “Henan Art Troupe” adlı topluluk 10 Temmuz gecesi 45 dakikalık performansı ile Bursalılara muhteşem bir gece yaşatacak. ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Avusturya, Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, Kanada, İsviçre, Japonya, Kore, Malezya, Singapur ve birçok ülkede performanslar yapan bu topluluk aynı zamanda Shaolin Tapınağı'nın Kung fu Keşiş grubu olarak yer alıyor. Yarışma; hem kültür mirasımızı korumayı amaçlarken, aynı zamanda değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak hem de Bursa’mızı uluslararası alanda tanıtmak amacıyla BKSTV tarafından gerçekleştiriliyor.

19 farklı mekanda ve 183 gösterinin yer alacağı ve 6 gün sürecek olan yarışmada topluluklar ana mekan olarak Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak. 7 Temmuz günü saat 18:30 ‘da Atatürk Heykeli önünde kortej ile başlayacak gösteriler, 7 Temmuz gecesi tüm ekiplerin 3’er dakikalık performansları ile devam edecek. 14 yerli ekibin de yer aldığı gruplar 8-9-10 Temmuz tarihlerinde ise Nilüfer Nazım Hikmet Kültür evi, Yıldırım Kaplıkaya Cazibe Merkezi ile Huzurevi, Korupark ve Podyumpark’ta aynı zamanda bu sahnelerin bulunduğu merkez ilçeler dışındaki 14 ilçede de halk danslarından örnekleri Bursalılara sunacaklar. Alanında uzman 8 kişilik uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecek olan performanslar 12 Temmuz gecesi Final programı ile sona erecek. Dünyanın farklı ülkelerinin kültürleri ile kendi kültürümüzü kaynaştıracak olan bu eşsiz yarışma ücretsiz olarak izlenebilecek.