NEWS

Altın Karagöz’de yarı final heyecanı

 

Bu yıl 34.sü gerçekleştirilen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda sona gelindi. Dünyanın 18 farklı ülkesinden gelen ve her akşam Açıkhava Tiyatrosu'ndaki gösterileriyle tüm hünerlerini izleyenlere ve jüriye sunan ekipler, bu akşam yarı final heyecanı yaşadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle Harput Holding ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 34. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 18 ülkeden 575 dansçı ve 22 yerli grubun katılımıyla devam ediyor.

Yarışmanın kazananı olmak için hareketli danslarıyla izleyenleri mest eden gruplar, hem yarıştı hem de renkli kültürleriyle Bursa’dan dünyaya barış mesajları gönderdi. Yarışmanın 5. gününde Açıkhava Tiyatrosu’nda yarı final heyecanı vardı. 18 ülkeden 575 dansçı, en güzel koreografilerini ve ülkelerine özgü kostümleriyle, jürinin ve izleyenlerin karşısına çıktı. Her ülke ekibi 8 dakikalık performanslarıyla hem sanatseverlerin hem de jürinin, gönlünü fethetmek için ter döktü.

Birincilik için yarışacaklar

Ülkelerin muhteşem gösterileri karşısında seçim yapmakta ve puan vermekte zorlanan uluslararası jüri, beğeniyle izlenen gösterilerin kazananını yarın akşam yapılacak final yarışmasının ardından belirleyecek. Dünyanın en prestijli halk dansları yarışması olarak nitelendirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi 5 bin Avro, ikincisi 3 bin Avro, üçüncüsü ise 2 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödülüne layık görülecek iki ülke ekibi ise Bin Avro’luk para ödülü alacak.

7 Temmuz akşamı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek final gecesini izlemek isteyenler, etkinliğin biletlerini biletinial.com platformu ile Tayyare Kültür Merkezi ve Açıkhava Tiyatrosu gişelerinden temin edebilirler.