NEWS

Bursa’da tiyatro salonları çocuklarla dolup taştı

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle düzenlendiği 26. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin ikinci günü de çocuk ve gençlerden yoğun ilgi gördü.

 

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın (BKTSV) Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu ve Şahinkaya Okulları’nın sponsorluğunda yapılan festival 17 Kasım Perşembe gününe kadar sürecek.

 

Bursa’nın kültür sanat anlamında uluslararası marka etkinliklerinden olan ve bu sene 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, dün Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından ‘Seyyah’ adlı oyunla başladı ve daha ilk günden tiyatro salonları adeta çocuk ve gençlerle dolup taştı.

 

Festivalde ikinci gün heyecanı

 

Büyük ilgi gören festivalin ikinci günü de birbirinden eğlenceli oyunlar ve atölyelerle devam etti.

‘Bankta İki Kişi’, ‘Pezzettino’, ‘Ahmet’in Hikayesi’ oyunları ve Necati Arpacı’nın ‘Doğadan Malzemelerle Hikayeni Sahneye Taşı’ Atölyesi ile çocuklar aileleriyle birlikte eğlenceli bir hafta sonu geçirdi.

Antalya Antre Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ikinci günün ilk oyunu “Bankta İki Kişi” adlı oyunda köpeklerden korkan iki arkadaş Pırtık ile Yırtık’ın bir parktaki bankta geçen hikayesi anlatıldı. Çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatan bir diğer oyun ise Atta Festival ekibinin Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelediği Pezzettino Oyunu oldu. İranlı tiyatro sanatçıları Azerbaycan’ın birçok floklör hikayesini harmanladıkları gösterilerinde çocukları hem eğledirdi hem de eğitici mesajlar verdi. Necati Arpacı’nın “Doğadan Malzemelerle Hikayeni Sahneye Taşı” atölyesinde ise çocuklar kendi kuklalarının yaparak bunları kendi hikayeleriyle canlandırdılar.

 

Prof. Dr. Nihal Kuyumcu, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tülay Yıldız Akgül, Marina Yüce, Semih Ali Aksoy, Hakan Silahsızoğlu ve Murat Liman’dan oluşan sanat kurulu ve gözlemcilerin katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonrasında Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik, katılımcılara teşekkür plaketi sundu.

 

12-17 Kasım 2022 tarihleri arasında tiyatroyu ücretsiz olarak çocuk ve gençlerle buluşturacak olan festivalde, bu yıl İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan da 4’ü yabancı 14 ekip yer alacak. 7 farklı noktada yapılacak tamamı ücretsiz 30 gösterinin yanı sıra 6 atölye ve 1 söyleşi ile çocuk ve gençler tiyatro şöleni yaşayacak.

Etkinlikler, Tayyare Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Gürsu Kültür Merkezi, Podyum Sanat Mahal ve Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Atölye çalışmaları için rezervasyonlar da www.bkstv.org.tr adresinden yapılabilecek.