HABERLER

Bursa’da kukla ve gölge oyunları heyecanı sürüyor

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, üçüncü gününde de dopdolu geçti. Kukla ve gölge oyunlarının yanı sıra kukla yapım atölyeleri, Karagöz gösterileri ve paneller ile gölge ve kukla sanatı her alanıyla sevenleriyle buluştu.

Bulgaristan ekibinin Tayyare Kültür Merkezi’nde Samuray’ın Kızı adlı kukla gösterisiyle başlayan festivalin üçücü günü, Ata Yıldırım’ın ipli kukla atölyesi ile devam etti. Katılımcılar, önceden hazırlanmış ahşap parçaları su bazlı boyalar yardımıyla boyayarak, kuklalarını birleştirdiler. Kukla yapımı ile başlayan atölyede, çocuklar kendi yaptığı kuklayı dillendirme ve hayal güçlerini harekete geçirme fırsatı da buldular.

Festivalin öğleden sonraki bölümünde ise Arnavutluk ekibinin Soğuk Dünya adlı oyunu Barış Manço Kültür Merkezi’nde çocuklara kankası bol eğlenceli dakikalar yaşattı. Karagöz Müzesi’nde ise yine dopdolu bir festival günü yaşandı. Çocuklar, Hayali Cemal Fatih Polat’ın sergilediği Karagöz Denizler Macerası ve Tayfun Özeren’in Karagöz Dadım Olsa oyunları ile kahkahalara boğulurken, Ünver Oral ise Karagöz ve kukla sanatımızdaki yapım, gösterim ve yazım üzerinde bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Günün sonunda BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, gösterilerini sergileyen sanatçı ve atölye liderlerine teşekkür plaketi sundu.