HABERLER

BUSİAD Ödülü - Basın Bülteni

BURSA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM VAKFIBUSİAD tarafından “2016 yılı Eğitim ve Kültüre Katkı Ödülü” ne layık görüldü.

Bursa’nın kültür, sanat ve turizm hayatına yön veren aktörlerden biri olarak ön planda olan BKSTV’ye Ödül, 20 Ekim 2017 Cuma günü Almira Hotel’de düzenlenen gecede takdim edildi.

Ödülü; BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı GÜNAL BAYLAN'ın elinden alan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı FATMA DURMAZ YILBİRLİK, takdir edilmenin çok güzel olduğunu ifade ederek, seçenlere ve değerlendirenlere teşekkür ettiğini belirtti. YILBİRLİK, vakfın kurucularına, belediye başkanlarına, vakıf çalışanlarına ve kendilerine destek veren tüm sanayicilere de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Ortak bir kent kültürü oluşumuna ve hemşehrilik bilincinin gelişimine katkıda bulunan, kültürel ve sanatsal etkinlikleri kentin geleneksel dokusuna uygun olarak kent halkına sunan, kentin kültürel arzının genişlemesine paralel olarak, süregelen festivalleri geliştiren ve yenilerini ekleyerek sanatın iyileştirici gücünü yansıtan, sanatın birleştirici gücü ile farklı ülkelerden ve kültürlerden insanları bir araya getirerek toplumların kaynaşmalarına ve kültürel değerlerini paylaşmalarına katkıda bulunan, ortak ve evrensel değerler oluşturan BKSTV; kurulduğu günden bu yana, Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Karagöz Evi Müzesi ve 22. Yüzyıl Okulları Binası gibi değerleri de kent hayatınıza kazandırmıştır.

Bugüne birçok etkinlik ve projeye imza atan BKSTV, Uluslararası Bursa Festivali, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ve Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali’ni gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Bunun yanı sıra geleneksel sanatlara yönelik geliştirme ve değerlendirme çalışmaları, tiyatro oyunları, periyodik konser ve sinema etkinlikleri ile Bursa’nın tanıtıma yönelik sergiler de düzenlemektedir. Kurduğu BKSTV ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ ile de geleceğin sanatçılarını bulup ortaya çıkarmak amacıyla, sanata karşı eğilimi olup imkân kısıtlılığı sebebi ile sanat eğitimi alamayan çocuk ve gençlere yıl boyunca ücretsiz sanat atölyeleri düzenlemeye devam etmektedir. BKSTV ayrıca tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği Bursa’ya özgü hediyelik eşyalarla kentin tanıtımına destek olmaktadır.

BKSTV aracılığı ile her yıl gerçekleştirilen ve yüzlerce sanatçının on binlerce sanatçının izleyiciyle buluştuğu organizasyonlar, her geçen yıl popülaritesini ve katılımcı sayısını arttırmakta, ulaştığı kitleyi genişletmektedir.