NEWS

17. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali - Basın Bülteni

FESTİVAL’İN AÇILIŞI 20 KASIM PAZARTESİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı tarafından ULUSLARARASI BURSA KARAGÖZ KUKLA VE GÖLGE OYUNLARI FESTİVALİ, 20 - 25 Kasım 2017 tarihleri arasında bu yıl 17. kez gerçekleştirilecek.

FESTİVALDE FARKLI TEKNİKLER
Festival kapsamında geleneksel karagöz oyunlarının yanı sıra, dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı tekniklerin sunulacağı kukla ve gölge oyunları gösterileri izlenime sunulacak. Festival programı; atölyeler ve ünlü karagöz üstatları METİN ÖZLEN ve ÜNVER ORAL’ ın vereceği seminerler ile de zenginleştirildi.

ONUR ÖDÜLÜ
Bugüne değin; Tacettin Diker, Orhan Kurt, Metin Özlen, Ünver Oral gibi birçok karagöz üstatlarına verilen onur ödülü; bu yıl üçüncü kuşak Karagöz sanatçısı olan Arif Duygu TANSI’ya takdim edilecek.

FESTİVAL 17 İLÇEDE
Festivalde oyunlar; Tayyare Kültür Merkezi, Merinos Tarihi Göç Müzesi Sahnesi, Akpınar Kültür Merkezi, İncirli Kültür Merkezi, Karagöz Müzesi, Korupark AVM, Uğur Mumcu Sahnesi, BKSTV Atölye Salonu, Adile Naşit Kültür Merkezi ve bu sahnelerin bulunduğu merkez ilçeler dışındaki 14 ilçede seyirci ile buluşacak.

RAKAMLARLA 17.FESTİVAL
6 gün sürecek festivalde 24 Ekip konuk edilecek ve 23 sahnede 60 performans sahnelenecek. Festivalde; Türkiye’den katılacak 19 ekibin dışında Bulgaristan, İspanya, İran, KKTC ve Rusya’dan gelen gruplar sahne alacak. Festivalde yer alan topluluklar; “Sanat Kurulu” tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi. Karagöz’ün 500. Yılını kutladığımız bu festivalde TÜM OYUNLAR VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI ile SEMİNERLER ÜCRETSİZ OLARAK izlenime sunulacak.