NEWS

58. Uluslararası Bursa Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Dünyaya barışı haykıran festival başladı

‘58. Uluslararası Bursa Festivali’, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve ünlü sanatçı Demir Demirkan’ı aynı sahneyi paylaştığı muhteşem konserle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birlik ve beraberliğin sembolü olan ve 58 yıldır hiç kesintiye uğramayan Bursa Festivali’nin dünyaya barışı haykırdığını söyledi.

‘58. Uluslararası Bursa Festivali’, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve ünlü sanatçı Demir Demirkan’ı aynı sahneyi paylaştığı muhteşem konserle başladı. Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 58’incisi düzenlenen ve ‘Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği’ olma özelliği taşıyan ‘Uluslararası Bursa Festivali’, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile ünlü sanatçı Demir Demirkan’ı aynı sahnede buluşturdu. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konsere, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Demirkan’ın eşsiz yorumu ve BBDSO’nun performansı, izleyiciler tarafından alkışlarla ödüllendirildi.



‘58. Uluslararası Bursa Festivali’ programı
14 Haziran – Cecilia Krull
16 Haziran – Kubat
18 Haziran – Üç Silahşör İstanbul DOB
19 Haziran – Cesaira Evora Tribute
21 Haziran – Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş
25 Haziran – Muazzez Abacı ile Gökhan Tepe
28 Haziran – Fatma Turgut ile Emre Aydın
29 Haziran – Zerrin Özer ile Gökhan Türkmen
2 Temmuz – İskender Paydaş, ‘Zamansız Şarkılar Senfonik’
3 Temmuz – Los Vivancos
4 Temmuz – Hande Yener