NEWS

BKSTV Bez Bebek Atölyesi 2017 - Basın Bülteni

PROJE AMACI
Bursa köylerinden seçilen gönüllü kadınlara bez bebek tekniğinin öğretilerek, Yöresel bebeklerin üretilmesi ve bu sayede bütçelerine destek sağlamalarına katkıda bulunmak.

Bursa’nın Kültür ve Sanat hayatına 56 yıldır katkıda bulunan, Yönetim Kurulu Başkanlığını Fatma Durmaz Yılbirlik’in yaptığı Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV); Uluslararası Bursa Festivalini, her yıl yaklaşık 20 ülkenin katılımıyla Altın Karagöz Halk Dansları Yarışmasını , Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalini ve yine Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivallerini düzenliyor.

2015 yılında kurulan “BKSTV Çocuk ve Gençlik Kulübü” ile de “Her Yerde Sanat Var” sloganı ile ücretsiz gezici sanat atölyeleri düzenleyerek sanata karşı eğilimi olup imkân kısıtlılığı sebebi ile sanat eğitimi alamayan çocuk ve gençlere yıl boyunca sanat sevgisi kazandırılmaya çalışılıyor. Şimdiye kadar yapılan “Seramik Atölyesi” ve “Atık Malzemelerden Kukla Yapımı ve Canlandırma” Atölyeleri ile yaklaşık 500 genç sanatla buluşturuldu.

BKSTV, 29 Nisan Cumartesi günü yapılacak atölye çalışmasında ise Eskişehir’de yaşayan ART DOLL / Bez Bebek Sanatçısı Arzu Özer ile birlikte Bursa’nın 14 farklı köyünden gelen kadınlara, kendi bütçelerine destek sağlayabilecekleri yeni bir proje sunuyor.

Proje Adı: KENDİ BEBEĞİMİ YAPIYORUM BEZ BEBEK ATÖLYESİ - Anneler Günü Etkinliği
Proje Koordinatörü: Huri Aykut Ülker
Proje Yeri: Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Binası - Kültürpark
Tarih: 29 Nisan 2017 Cumartesi – 10.00 /17.00 saatleri arası
Projenin amacı: ART DOLL-Bez Bebek yapım tekniğini köy kadınlarına öğreterek yöresel bebeklerin yapımına yardımcı olmak ve öğrendikleri bu tekniği kendi köylerindeki diğer kadınlara da öğreterek bu sayede bütçelerine destek olmalarını sağlamak

Atölye çalışması, Bursa köylerinden seçilen gönüllü 20 kadınla yapılacaktır. Eğitim çalışması sonunda, eğitim alan kişiler kendi bebeklerini ortaya çıkaracaktır. Ayrıca aynı gün sonunda ortaya çıkan bebeklerle Sanatçı Arzu Özer’in ürettiği bebeklerin bir arada olduğu bir sergi ve sunum yapılacaktır.

Çalışmaya katılacak Bursa’ köyleri;

1- ESKİ KARAAĞAÇ KÖYÜ
2- GÖRÜKLE KÖYÜ
3- ÖZLÜCE KÖYÜ
4- KELES KÖYÜ
5- MİSİ KÖYÜ
6- ATLAS KÖYÜ
7- CUMALI KIZIK KÖYÜ
8- DEMİRCİ KÖYÜ
9- MÜRSEL KÖY
10- ÇAY ÖNÜ KÖYÜ
11- EŞKEL KÖYÜ
12- ÇALI KÖYÜ
13- FADILLI KÖYÜ
14- AKHAREM KÖYÜ