NEWS

BKSTV ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ “HER YERDE SANAT VAR” GEZİCİ SANAT ATÖLYELERİ 2016-2017 Sezonu - Basın Bülteni

Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı (BKSTV) bünyesinde 2015 yılında kurulan “BKSTV Çocuk ve Gençlik Kulübü” ücretsiz gezici sanat atölyelerine 2016-2017 faaliyet döneminde de “Her Yerde Sanat Var” sloganı ile devam ediyor.

Gerçekleştirilen tiyatro & karagöz, kukla ve gölge oyunları festivalleri ile her yıl binlerce çocuk ve gence ulaşan BKSTV, festivaller bünyesinde düzenlenen atölyeler aracılığı ile sanat eğitimi vererek çocuk ve gençlere sanat sevgisi kazandırdı.

BKSTV bünyesinde okullardan gösterilen yoğun ilgiye istinaden kurulan kulüp kapsamında, Çocuk ve Gençlik Kulübü yeni dönem çalışmalarına, Ekim ayında iki yeni atölye ile başladı.

Seramik Atölyesi” ve “Atık Malzemelerden Kukla Yapımı ve Canlandırma” Atölyelerine Unçukuru köyü ile başlayıp, Demirtaş, Göçmen Konutları, Mürselköy, Alaaddinbey, Demirci, Atlas, Gemlik, Umurbey, Keles, Ovaakça, Kumyaka, Çepni Köyü, Karacabey, Nilüfer Tahtalı Köyü, Çalı, Hürriyet, Yunuseli, Doğancı Köyü, İznik Orhaniye, Mudanya Dereköy ve Nilüfer Yolçatı Köyü ‘ne gidilerek toplam 702 çocuk ve genç sanatla buluşturuldu.

BKSTV bu oluşumla; sanata karşı eğilimi olup çeşitli imkânsızlıklar nedeni ile sanat eğitimi alamayan çocuk ve gençlere yıl boyunca sanat atölyeleri düzenlenmeyi hedefliyor. Böylelikle çocuk ve gençlerin kültür ve sanatın içinde yer almaları sağlanarak geleceğin sanatçılarını bulup ortaya çıkarmak amaçlanıyor.