NEWS

"Bursa Bellek 2019 Bursa’nın Tarihi ve Kültürel İzleri" Uluslararası Ekslibris Yarışması

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı düzenlediği festivaller, gerçekleştirdiği kişisel ve karma sergiler, workshoplar, eğitim programları, söyleşi ve konferanslarla kentin kültür-sanat yaşamını zenginleştirmeye devam ediyor.

Bu yıl 58. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ kapsamında gerçekleştirilecek “ULUSLARARASI MİNİ BASKI SERGİSİ” ile sanatın farklı bir yönünü/tekniğini Bursalılar ile buluşacak. Küçük boyutlu baskı resim çalışmalarının örneklerinin yer alacağı sergide amaç; baskı resmin teknik avantajlarından yararlanarak Bursa’nın tarihi ve kültürel izlerini gün yüzüne çıkarmak.

BKSTV, sergiyle birlikte “ULUSLARARASI EKSLİBRİS YARIŞMASI” düzenleyerek bir ilki de gerçekleştiriyor. Kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları, üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışmaları olan “Ekslibris” sanatının farklı örneklerinin yer alacağı yarışmada eserler uluslararası seçici bir kurul tarafından değerlendirilecek. Erkin Keskin, Gonca Erim, Hasip Pektaş, Henry Tauber, Mahmut Durmuş, Marcin Bialas, Sezin Türk Kaya ve Şükrü Ertük’ün yer aldığı seçici kurulda, serginin koordinatörlüğünü de Huri Aykut Ülker üstleniyor. Yarışma sonucu dereceye girenlere ödülleri ise 13 Haziran 2019 tarihinde açılışı yapılacak sergide verilecek.

BURSA BELLEK-2019 “BURSA’NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL İZLERİ” başlığıyla yapılacak sergi İle BKSTV, şehrin kültür sanat yaşamına farklı bir boyut getireceğine inanıyor.


Yarışma başvurusu ve katılım şartları hakkında bilgi almak için :
0224 234 49 12 | pr@bkstv.org.tr