NEWS

Bursa festival ile tiyatroya doydu

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları Uludağ Koleji ile Matlı Holding’in sponsorluğunda BKSTV tarafından bu yıl  25.si gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ile Bursa tiyatroya doydu.

Festivalin son günü eğitmen Koray Budak’ın Tayyare Kültür Merkezi’ndeki atölyesinde  “Eyvah Eyvah, Sesim Kayboldu” başlığı ile çocuklarla anlatı tiyatrosunu deneyimledi. Ardından Cafeturc Music Art ekibi çocuklar için tasarlanmış yenilikçi performansı Aridu’yu sahneledi. Günün bir diğer gösterisi ise Podyum Sanat’ta Atta Festival ekibinin gösterisi “Yumurtadan Çıkan Fil” oldu. Oyun, perküsyon ve yan flüt, yaşamın ritmi ve melodisi ile küçük yaştaki seyircileri günlük hayattan alarak yumurtadan çıkan filin fantezi dolu ve hayalleri ile uçtuğu dünyasına götürdü. Günün ve festivalin son oyununda Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen, Boş Sahne ekibinin hazırladığı “Görkemli Görkem’in Uğursuz Hikayesi” seyircilerden büyük aldı. Dr. Zeki Özen’in “Ben Bunu Haketmedim mi?” başlıklı online atölyesi ise festivalin eğitim alanındaki etkinlerin sonuncusu oldu.

10 çocuk tiyatro ile eğlendi ve öğrendi

Bu yıl 25.si gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, ara tatilini sanatla değerlendirmek isteyen 10 bin çocuğu ağırladı. 5 günde 5 ülkeden 19 ekip, 34 gösteri ve 14 atölyesi ile Bursa’da tiyatroseverlere sanatla dolu bir hafta yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Uludağ Koleji ile Matlı Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirilen festivali 25.yılında da hem çocukların hem de tiyatro tutkunlarının adresi oldu. Festival süresince gerçekleştirilen oyunlara İstanbul, Yalova, Balıkesir gibi illerden de çok sayıda çocuk velileri ile birlikte katıldı.

Kültür sanat şehir Bursa

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Özer Matlı, 25 yıllık bir geleneği devam ettirmenin ve başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bursa’nın kültür sanata yön veren bir şehir olduğuna dikkati çeken Matlı, “Türkiye’nin en uzun soluklu festivali Bursa’da yapılıyor. Önmüzde 25 yıldır gerçekleştirilen ve her yıl daha da kalabalık kitlelerin katıldığı bir tiyatro festivali var. Önümüzdeki ay ise yine 19 yıldır devam eden Uluslarası Kukla ve Göle Oyunları Festivali gerçekleştirilecek. Bunlar şehrin sanat adına dinamiklerinin ne kadar güçlü olduğunu ve katılımcılardan da gördüğümüz gibi uluslararası sanat camiasındaki öneminin ne denli yüksek olduğunun göstergesi. Biz BKSTV olarak Bursa’nın bu değerini ve kalitesini daha da yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz.” dedi. Başkan Matlı, festivalimize ve Bursa’nın kültür sanat yaşamına katılarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve sponsorlara teşekkür etti. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik de son günde performanslarıyla izleyicilerden alkış alan oyunculara ve Sanat Kurulu’na teşekkür plaketi sundu.