NEWS

‘Festivalde 55 Yıl’ sergisi açılıyor - Basın Bülteni

Bursa’nın köklü geleneği, ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin öyküsünün anlatıldığı ‘Festivalde 55 Yıl’ sergisi, 4 Temmuz Salı günü (YARIN) saat 11.00’da Bursa Kent Müzesi’nde izlenime açılacak.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin geride kalan 55 yılı, özel bir sergiyle taçlanıyor.

1962 yılından bugüne Bursa’nın en önemli kültür sanat etkinliği olan ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin öyküsünün anlatıldığı ‘Festivalde 55 Yıl’ sergisi, Bursa Kent Müzesi’nde izlenime açılacak. Serginin açılış töreni, 4 Temmuz Salı günü (YARIN) saat 11.00’da Bursa Kent Müzesi’nde yapılacak. Sanatın birleştirici gücünden yola çıkarak başlayan festivale dair Bursalıların belleklerinde yer eden anıları bugüne taşıyan sergi, ziyaretçilerini, ‘Uluslararası Bursa Festivali’ ile ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın tarihine yönelik özel bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Festival ve yarışmalar için geçmişten bugüne dek Bursa’ya gelen yerli ve yabancı konukların fotoğraflarının yer aldığı sergi, aynı zamanda festivalin en önemli hatıralarını da kronolojik sıralama ile gözler önüne serecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ