NEWS

Tiyatronun neşesi Bursa’yı sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğiyle bu yıl 26.sı düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin üçüncü gününde çocukları neşelendirmeye devam etti.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından (BKTSV) Büyükşehir Belediyesi desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Grubu ve Şahinkaya Okulları’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen 26. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, sömestir tatilindeki çocuk ve gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Bursa’nın kültür-sanat alanındaki uzun soluklu ve marka etkinliklerinden biri haline gelen 26. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının, şehrin dört bir yanındaki gösteriyle devam ediyor.

Tiyatro salonları kahkaha ve alkışlarla inledi

Sömestre tatili ile birlikte başlayan festival, şehrin kültür-sanat yaşamına önemli bir katkı sağlarken, gençleri ve çocukları tiyatro salonlarına çekti. Büyük ilgi gören festivalin üçüncü günü de birbirinden eğlenceli oyunlar ve atölyelerle sahne oldu.

Antalya Şehir Tiyatrosu ekibinin Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki “Sır” adlı oyunu ile başlayan üçüncü etkinleri, Haluk Yüce’nin Kukla Sanatı ve Çocuk / Genç Tiyatrosunda Kukla Kullanımı konulu atölyesi ile devam etti. Oda Bank Çocuk Tiyatrosu’nun Eşit Masallar ve Eskişehir Şehir Tiyatrosu’nun “Geçmem Gerek” oyunu da çocuklardan büyük ilgi gördü.

Etkinliklerin ardından yapılan değerlendirme toplantısında Sanat Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nihal Kuyumcu, sahne alan ekiplere teşekkür plaketi sundu.

26. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 17 Kasım’a kadar tüm şehirde tiyatroyu çocuk ve gençlerle ücretsiz olarak buluşturacak. Bu yıl İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan da 4’ü yabancı 14 ekibin katıldığı festival, 7 farklı noktadaki gösteri, atölye ve söyleşilerle devam edecek.
Etkinlikler, Tayyare Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Gürsu Kültür Merkezi, Podyum Sanat Mahal ve Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Atölye çalışmaları için rezervasyonlar da www.bkstv.org.tr adresinden yapılabilecek.