NEWS

Uludağ Üniversite ve BKSTV'den güçbirliği

 

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) üniversitelerle imzaladığı işbirliği anlaşmasıyla, sağladığı akademik desteklere bir yenisini daha ekledi. Mudanya Üniversitesi’nin ardından Uludağ Üniversitesi ile imzalanan protokolle Bursa’nın kültür ve sanat hayatına her alanda katkıda bulunmaya devam ediyor.

BKSTV Başkanı Sadi Etkeser, Merinos AKKM Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, vakfın kurulduğu günden bu yana Bursa’nın kültürel ve sanatsal etkinliklerini halkımızla buluşturmasının yanı sıra ortak bir kent kültürü oluşumuna ve hemşerilik bilincinin gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bursa’nın kültür, sanat ve turizm hayatına yön veren aktörlerinden biri haline gelen BKSTV’nin kurulduğu günden bu yana birçok etkinliğin başlangıcına imza attığını hatırlatan Etkeser, “Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Karagöz Evi Müzesi gibi şehrimizin iftiharı haline gelen oluşumların da vakfımızın çatısı altında kurulmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Etkeser, bugün imzaladıkları protokolle de kültür ve sanatın akademik alanındaki işbirliğine imza attıklarını dile getirdi.

“BURSA’NIN KÜLTÜR VE SANAT HAYATINA AKADEMİK BAKIŞ”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Saim Kılavuz da, Bursa’nın kültür ve sanat hayatında öncü bir role sahip BKSTV ile imzaladıkları protokolle gerçekleştirecekleri birlikteliğin önemini vurgulayarak, “Bursa’nın kültür ve sanatına yön veren BKSTV ile üniversitemizin bu alandaki kurumları bundan sonra ortak çalışarak, şehre değer katacaklar. İmzaladığımız protokolle, tiyatro ve film çalışmaları, sempozyum, panel ve seminerlerle Bursa’nın kültür ve sanat yaşamına katkı sağlayacağız. Biz üniversite olarak yaptığımız işbirlikleri ile güzel eserlere imza atıyoruz. Bu protokolle de üniversitemizin akademik bakış açısı ile şehrin kültür ve sanat yaşamında güzel işlere imza atılacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

İmza törenine, BKSTV Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim Bayram ve Fehim Ferik’in yanı sıra, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayhan Helvacı, Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün, Dr. Öğretim Üyesi Pelin Elçik Yorgancıoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Tülay Akgül de katıldı.