HABERLER

Festivalde tiyatro keyfi

10 gündür '59. Uluslararası Bursa Festivali'nde birbirinden ünlü sanatçıları ağırlayan  Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda Shakespeare'in Tarla Kuşuydu Juliet oyunu ile sanatseverler doyasıya tiyatro keyfi yaşadı. 

Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon'un yeni kurgusu Tarla Kuşuydu Juliet'te günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele aldığı oyun büyük ilgi gördü. İntiharın eşiğinden döndükten sonra evlenip bir de çocuk sahibi olan kıdemli aşıklar Romeo ve Juliet'in kimsenin ön göremediği hayatının ele alındığı, yeni dünyanın kurgusunu yapan Shakespeare'in mezarından eve gelmesiyle olayların içinden çıkılmaz bir hal aldığı oyunda mizahın her türlüsü yer aldı. 

Seyircilerin tiyatro keyfini doyasıya yaşadığı oyunu Ahmet Vefik Paşa  Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları Ecahan Şarman Çetinkaya (Juliet), Ali Volkan Çetinkaya (Romeo), Nejat Orbay Sehlikoğlu (William Shakespeare), Kübra Tüzgün (Lukretia) ve Akif Oktay (Rahip Lorenzo) sahneledi. 
Sanatseverlerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda, gecenin sponsoru Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Başhekimi Fatih Özkul, oyuncularaçiçek takdim ederken, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik de, Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Bayraktutan'a sanatçılar adına teşekkür plaketi sundu.