NEWS

BKSTV 30. Olağan Genel Kurul Toplantısı - Basın Bülteni

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı olağan genel kurul toplantısı, 7 Mart 2018 tarihinde HİLTON BURSA CONVENTION CENTER & SPA’DA gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Necip Naci DOĞRU’nun yaptığı genel kurulda öncelikle gündem maddeleri onaylandı. Açılış konuşması BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma DURMAZ YILBİRLİK tarafından yapıldı. Vakıf başkanı; Bilim ve teknolojinin hızlı değişiminin insanları mekanikleştirirken, kültür ve sanatın hem geçmiş değerleri taze tutarak aktarmada aynı zamanda insani yanımızı korumada daha sıkı sıkı sarılıp bırakmamamız gereken bir nefes gibi, bir hayat suyu gibi hep yanı başımızda durduğunu belirtti.

YILBİRLİK konuşmasını; “Sanatın bir koluyla uğraşmak kendimizi iyi hissettiriyor. Çünkü sanatın bir formülü olmadığı için belirli bir kalıba sokulamıyor. Bu da özgür düşünmeyi, farklı eserler yaratmayı sağlıyor ve insanı robotlaşmaktan kurtarıyor. Günümüzde Robotu tasarlamak için bile endüstriyel tasarım eğitiminde gençlere öncelikle sanatsal bakış açısı kazandırılıyor. Bilimsel eğitimin her okulda olması ne kadar önemliyse sanatsal etkinliklerin de olması çocukların ve gençlerin eksiksiz yetişmesini sağlıyor. Biz de düzenlediğimiz etkinliklerde şehir merkezine uzak bölgelerde yaşayan çocukları ve gençleri tiyatro ve sanat atölyeleriyle buluşturarak dünyaya bakışlarını değiştirmeye, kadınların ise üretimde etkin olarak var olmalarına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Amacımız yapmış olduğumuz her işte toplumumuzun değerleri doğrultusunda kültür birliği oluşturmak” diyerek sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından 2017 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet raporu Genel Sekreter Ahmet ERDÖNMEZ tarafından üyelere aktarıldı. Ardından denetim kurulu raporu genel kurulun onayına sunulurken, 2017 yılı mali tabloları Yönetim Kurulu üyesi Bülent PARLAMIŞ tarafından aktarıldı. Yapılan oylamayla 2017 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri ibra edildi.

2018-2019 dönemi için Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi.
Yeni dönemde Yönetim Kurulunda; Fatma DURMAZ YILBİRLİK, Mehmet H. ERBAK, Ahmet Ö. ERDÖNMEZ, Bülent PARLAMIŞ, Kenan KİBAR, Kerem GENCER ve Pınar TAŞDELEN ENGİN yer aldı.

2018 yılı gelecek dönem çalışma raporu ve bütçe taslağı genel kurul üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandı. Fatma DURMAZ YILBİRLİK Genel Kurul sonunda yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, katılımlarından dolayı başta kurucu üyelere olmak üzere tüm genel kurul üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti."