NEWS

BKSTV “Cama Yolculuk” - Basın Bülteni

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı; bir yandan kentin kültür ve sanat faaliyetlerinin nabzını tutarken, aynı zamanda çevre duyarlılığına dikkat çekmek, geri dönüşüm bilincini sanatsal estetikle buluşturmak amacı ile bir dizi etkinliğe imza atıyor.

Çalıştay, konferans ve sergilerden oluşan etkinlikte BKSTV; camın geri dönüşü hakkında farkındalık yaratırken, toplumun çevre konusunda bilinçlendirilmesine destek olmak ve camın sanata dönüşümüne tanıklık etmeyi hedef alıyor.

6 Nisan 2018 saat 15:00 de Bursa Akademik Odalar Birliği Fuaye alanında başlayacak etkinlikte; cam sanatlarının tarihi süreci hakkında bilgilerin paylaşılması ve günümüzde cam kullanımı ve sanata yansıması ile birlikte çağdaş cam sanatlarının günümüzdeki yerinin anlatılması konulu konferanslara yer verilecek. Konferans verecek konuşmacılar arasında; Prof. Mustafa Ağatekin, Yrd. Doç. Ekrem Kula ve Cam Sanatçısı Nihan Ertürk yer alıyor.

Etkinlik kapsamında aynı gün Bursa Akademik Odalar Birliği Fuaye alanı karma cam sergisine de ev sahipliği yapacak. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin eserleri ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde camın dönüştürülmesi ile ilgili yapılan atölye çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserlerin de yer aldığı, proje koordinatörlüğünü Huri Aykut Ülker’in ve görsel tasarım yönetmenliğini Serhat Özdemir’in yaptığı “Cama Yolculuk” KALEYDOSKOP KARMA CAM SERGİSİ’ nin açılışı saat 18:00 de Bursa Akademik Odalar Birliği(BAOB) 1.kat fuaye alanında gerçekleştirilecek ve sergi 12 Nisan 2018’e kadar gezilebilecek.